Nieuws uit de Bierwereld.


Brouwerij Affligem slankt af

OPWIJK - Na een reorganisatie van de Affligem Brouwerij in Opwijk verlaten drie werknemers het bedrijf. De brouwerij maakt sinds lang deel uit van de Heinekengroep, waartoe ook de brouwerij Alken-Maes in Waarloos behoort. Hoewel het zusterbedrijven zijn, is Alken-Maes wel een grotere brouwerij.
Door een herstructurering van de commerciële diensten wordt de verkoopafdeling van Opwijk in die van Waarloos geïntegreerd. 'Voortaan zullen de verkopers van Alken de klanten van de brouwerij Affligem bezoeken. De sales- en marketingmanager van Affligem wordt in onze diensten in Waarloos opgenomen. Twee werknemers in Opwijk verkozen niet te muteren naar Alken. Ze zullen via een ontslagprocedure afvloeien. Een derde werknemer heeft vrijwillig ontslag genomen', zegt Ruth Janssen, woordvoerster van Alken-Maes.

De onderneming in Waarloos bevestigt dat de brouwerijen Affligem en Alken-Maes onafhankelijk van elkaar blijven produceren. De Opwijkse brouwerij produceert het abdijbier Affligem onder toezicht van de benedictijnerabdij, de abdijbieren Postel en het lokale amberkleurige bier Op-Ale.

Alken heeft nog een dochterbedrijf in de regio: de lambiekbrouwerij De Keersmaeker in Kobbegem, bekend om zijn bier Mort Subite.

Het verdwijnen van de commerciële mensen in Opwijk doet bij velen vragen rijzen over de toekomst van de brouwerij. Vooral het feit dat Alken-Maes kampt met een overcapaciteit, veroorzaakt onrust in de Vlaams-Brabantse brouwerij. (jmb) 31/01/2009

http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?ArticleID=B625NL54
Laatste aanpassing: maandag 2 februari 2009