HAZENRAGOUT MET BOSBESSEN EN ROCHEFORT 10



benodigdheden per persoon;
250 gr. ontbeende haas
wit van prei
1 wortel
1 ui
150 gr champignons
room
Rochefort 10
peper, zout en 1 laurierblaadje
1 eetlepel appelmoes
1 theelepel tomatenpuree
boter
1 teentje knoflook
2 theelepels bosbessenconfituur

Smelt de boter en laat de haas aanbraden. Voeg hierbij de fijngesneden groenten en laat 5 minuten stoven. Na het stoven wordt de room, de Rochefort, de appelmoes, de tomatenpuree en de kruiden toegevoegd. Meng goed en laat een 20 minuten inkoken. Het geheel kan indien gewenst wat ingedikt worden. Serveer met voorverwarmde bosbessenconfituur, eventueel in een uitgeholde halve peer.

Smakelijk eten!


Bron: Den Bierproever nr. 54, januari 1999 - Auteurs: Carla en Jo van Afspanning 't Waagstuk, Stadswaag 20, 2000 Antwerpen.

Rochefort 10 is een trappistenbier van Abbaye Notre Dame de St. Remy. Te koop bij de betere slijterij en bierspeciaalzaak.


Terug naar het vorige menu