POMPOENSOEP MET GEUZE


benodigdheden voor 6 a 8 personen;
1 kg ajuin (uien)
1,5 kg pompoen
boter
2 liter gevogeltebouillon
2 flesjes Geuze
3 dl. room
tijm, laurier, paprikapoeder
peper en zout
gemalen Emmentaller
bloem

Maak de ajuin zuiver en snij hem in dunne plakjes. Het pompoenvlees in stukken snijden en aanstoven in boter samen met de tijm en laurier. Bestrooien met bloem, beochtigen met Geuze en de bouillon. Alles laten gaarkoken en mixen, eventueel bijkruiden met peper en weinig zout. Ondertussen de room lichtjes opkloppen en op smaak brengen met wat paprikapoeder. De soep in tassen (kommen of borden) doen en er wat room bij doen, bestrooien met gemalen kaas en laten kleuren onder de gril

Smakelijk eten!


Bron: Het Bierenbelang nr. 20, oktober, november, december 1999 - Auteur: Restaurant Ter Scoete te Gerhagen.

Geuze is een bier wat men verkrijgt na het mengen (steken) van jonge en oude lambik. De stekerijen bevinden zich in de Zenne-vallei nabij Brussel, bekende namen zijn o.a. Boon, de 3 Fonteinen, Cantillon en Hanssens.
Te koop bij de betere slijterij en bierspeciaalzaak.

Terug naar het vorige menu