GEVULDE PADDESTOELEN MET ORVAL



benodigdheden voor 4 personen;
1/2 flesje Orval
16 grote paddestoelen
peterselie
4 sjalotten
1 teentje knoflook
Orvalkaas
peper en zout

De oven voorverwarmen op 220 graden. Maak de knoflook en de sjalotten zuiver en snij deze fijn. Hak de peterselie, Trek de stelen uit de paddestoelen en laat de hoedjes omgekeerd uitlekken. De stelen hakken we fijn en mengen het met de knoflook, sjalotten en de peterselie. Alles kruiden en er de paddestoelen terug mee opvullen. De champignons in een vuurvaste schotel schikken. Er een plakje kaas overleggen, overgieten met de Orval en laten garen in de oven. Heet serveren met wat brood.

Smakelijk eten!


Bron: Het Bierenbelang nr. 20, oktober, november, december 1999 - Auteur: Restaurant Ter Scoete te Gerhagen.

Orval is een bier van Trappistenbierbrouwerij Brasserie d'Orval.
Te koop bij de betere slijterij en bierspeciaalzaak.
Orvalkaas is ook een product van Brasserie d'Orval, niet overal te verkrijgen. Als vervanger kunt u een abdijkaas nemen, bijvoorbeeld Passendale.


Terug naar het vorige menu