OVENSCHOTEL MET KIPFILET, PASSENDALE KAAS EN PASSENDALE BIER



benodigdheden voor 4 personen;
500 gram kipfilet
250 gram wit van de prei
200 gram (winter)wortel
een takje verse tijm
200 gram Passendale kaas
een flesje Passendale bier van 25cl.
350 gram aardappelen
1 dl melk
4 eetlepels zonnebloemolie
2 eetlepels roomboter
peper en zout naar smaak

Kipfilet, winterwortel en het goed gewassen en uitgelekte wit van de prei in stukjes snijden. Zonnebloemolie verhitten in een braadpan en de stukjes kipfilet aanbraden. Hittebron verlagen en de stukjes winterwortel, prei en het takje tijm erbij doen en in dertig minuten zacht stoven. Tien minuten voor het einde van de stooftijd het bier erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout. De aardappelen schillen, koken met een snufje zout, afgieten en met de melk en twee eetlepels boter pureren. De oven voorverwarmen op 200 graden Celsius. Takje tijm verwijderen en het kip- en groentemengsel verdelen over een vuurvaste schaal, in stukken gesneden Passendale kaas erover doen en afdekken met de aardappelpuree. Wat boter verdelen over de puree, overstand verlagen naar 160 graden Celsius, de schaal in het midden plaatsen en bakken tot de bovenkant mooi lichtbruin van kleur is. Verdelen over voorverwarmde borden en een tomatensalade met plakjes komkommer en een milde mosterddressing erbij serveren. Drink hierbij een goed gekoeld glas Passendale van Brouwerij Moortgat.

Smakelijk eten!


Bron: ABT-gazet nr. 94, oktober 2000 - Auteur: Han Hidalgo.

Passendale is een blond, amber bier van brouwerij Moortgat in Breendonk, Belgie. 6% vol.alc., 14,1 graden Plato
Te koop bij de betere slijterij en bierspeciaalzaak.


Terug naar het vorige menu