PASTEITJE MET KALFSRAGOUT EN ST. ADRIAANS ABDIJBIER


benodigdheden voor 4 personen;
8 pasteibakjes
500 gram mager kalfsvlees
200 gram champignons
4 bleekselderijstengels
4 eetlepels zonnebloemolie
3 dl. St. Adriaans Abdijbier
1 dl. kalfs- of kippenbouillon
4 eetlepels allesbinder
2 eetlepels fijngehakte bieslook
peper uit de molen en zout naar smaak

Het kalfsvlees in blokjes snijden. De olie verhitten in een braadpan en hierin de blokjes aanbraden. Hittebron verlagen en de fijngesneden bleekselderijstengels, de bouillon en de helft van het bier erbij doen. Anderhalf uur laten stoven. Een kwartier voor het einde van de stooftijd de fijngesneden champignons en de rest van het bier eraan toevoegen. Op smaak brengen met peper en zout. Tenslotte allesbinder door het stoofvocht roeren net zolang totdat ragoutdikte is ontstaan, daarna warm houden. Ondertussen de pasteibakjes verwarmen in een voorverwarmde oven op 160 graden Celsius. De warme pasteibakjes vullen en garneren met fijngehakte bieslook. Serveer hierbij ijsbergsla en plakjes, komkommer, radijs en milde mosterddressing. Drink er een gekoeld glas St. Adriaans Abdijbier bij.

Smakelijk eten!


Bron: ABT-gazet nr. 89, mei 2000 - Auteur: Han Hidalgo.

St. Adriaans Abdijbier is een bier van brouwerij BIOS, Van Steenberge in Ertvelde, Belgie in opdracht van Taverne SAF te Geraardsbergen. 6,5% vol.alc., 15 graden Plato
Te koop bij de betere slijterij en bierspeciaalzaak.


Terug naar het vorige menu