KIPFILET GEVULD MET CHAMPIGNONS, GEROOKTE HAM EN LA TRAPPE BLOND



benodigdheden voor 4 personen;
vier kipfilets, elk 150 gram
250 gram champignons
150 licht gerookte ham
twee bleekselderijstengels
een theelepel gedroogde tijm
vier eetlepels zonnebloemolie
1 dl kippenbouillon
een flesje La Trappe Blond van 30 cl.
1 dl room
peper uit de molen en zout naar smaak
houten prikkertjes

Champignons, bleekselderijstengels in blokjes snijden en in een schaal of kom mengen met de fijngesneden gerookte ham en tijm. Op smaak brengen met peper uit de molen en zout. Kipfilets halveren, zo plat mogelijk slaan, vullen met dit mengsel, oprollen en vastzetten met houten prikkertjes. Olie verhitten in een braadpan en hierin de opgerolde kipfilets aanbraden, totdat alle kanten lichtbruin van kleur zijn. Hittebron verlagen, kippenbouillon en de helft van het bier erbij doen en in dertig minuten zacht stoven. De kipfilets eruit halen en warm houden. Het stoofvocht wat inkoken en de helft van het overgebleven bier door het stoofvocht roeren. Op smaak brengen met peper en zout en de room door de saus roeren. Houten prikkertjes van de opgerolde kipfilets verwijderen, in schuine plakjes snijden en over voorverwarmde borden verdelen. De warme saus hierover gieten. Serveer hierbij aardappelkroketjes en in boter gestoofde en gepureerde selderijknol. Drink er een koel glas La Trappe Blond bij van brouwerij Koningshoeven.
De kipfilets kunnen ook vervangen worden door kalkoenfilets (red.)

Smakelijk eten!


Bron: ABT-gazet nr. 84, december 1999 - Auteur: Han Hidalgo.

La Trappe Blond is een bier van brouwerij De Koningshoeven in Berkel-Enschot. 6,5% vol.alc., 16,5 plato
Te koop bij de betere slijterij en bierspeciaalzaak.


Terug naar het vorige menu