KIPFILET GEVULD MET CHAMPIGNONS, GEROOKTE HAM EN LA TRAPPE BLOND
benodigdheden voor 4 personen;
vier kipfilets, elk 150 gram
250 gram champignons
150 licht gerookte ham
twee bleekselderijstengels
een theelepel gedroogde tijm
vier eetlepels zonnebloemolie
1 dl kippenbouillon
een flesje La Trappe Blond van 30 cl.
1 dl room
peper uit de molen en zout naar smaak
houten prikkertjes
Champignons, bleekselderijstengels in blokjes snijden en in een schaal of kom
mengen met de fijngesneden gerookte ham en tijm. Op smaak brengen met peper
uit de molen en zout. Kipfilets halveren, zo plat mogelijk slaan, vullen met
dit mengsel, oprollen en vastzetten met houten prikkertjes. Olie verhitten in
een braadpan en hierin de opgerolde kipfilets aanbraden, totdat alle kanten
lichtbruin van kleur zijn. Hittebron verlagen, kippenbouillon en de helft van
het bier erbij doen en in dertig minuten zacht stoven. De kipfilets eruit
halen en warm houden. Het stoofvocht wat inkoken en de helft van het overgebleven
bier door het stoofvocht roeren. Op smaak brengen met peper en zout en de room
door de saus roeren. Houten prikkertjes van de opgerolde kipfilets verwijderen,
in schuine plakjes snijden en over voorverwarmde borden verdelen. De warme
saus hierover gieten. Serveer hierbij aardappelkroketjes en in boter gestoofde
en gepureerde selderijknol. Drink er een koel glas La Trappe Blond bij van
brouwerij Koningshoeven.
De kipfilets kunnen ook vervangen worden door kalkoenfilets (red.)
Smakelijk eten!
Bron: ABT-gazet nr. 84, december 1999 - Auteur: Han Hidalgo.
La Trappe Blond is een bier van brouwerij De Koningshoeven in Berkel-Enschot. 6,5% vol.alc., 16,5 plato
Te koop bij de betere slijterij en bierspeciaalzaak.
Terug naar het vorige menu