EENDENBORSTFILETS MET KERSEN EN ECHTE KRIEK VAN VERHAEGHE


benodigdheden voor 4 personen;
4 ontvelde eendenborstfilets
2 eetlepels zonnebloemolie
3 eetlepels roomboter
40 gram wortel
40 gram knolselderij
40 gram ui
2 tenen knoflook
takje tijm
potje kersen op sap
een flesje Echte Kriek van Verhaeghe
peper en zout naar smaak

De wortel, knolselderij, ui en knoflook in heel kleine blokjes snijden en in een eetlepel roomboter goudbruin fruiten. Het bier, het takje tijm en het kersensap toevoegen en ongeveer 15 minuten laten stoven. De tijm uit de pan halen, de saus zeven en terug in de pan doen. Een klontje boter door de saus roeren. Op smaak brengen met peper en zout. Saus warm houden. De eendenborstfilets snel om en om aanbrakken in een mengsel van olie en roomboter. Daarna op gematigd vuur doorlaten garen tot ze net gaar zijn. De filets in plakjes snijden. Op de borden de saus met kersen verdelen, daarop de filets leggen. Serveren met bijvoorbeeld nieuwe gebakken peultjes en aardappelkroketten. Drink er een gekoeld glas Echte Kriek van Verhaeghe bij.

Smakelijk eten!


Bron: ABT-gazet nr. 80, augustus 1999 - Auteur: Han Hidalgo.

Echte Kriek is een bier van Verhaeghe Vichte uit Belgie. 6,8% vol.alc., 16 graden plato
Te koop bij de betere slijterij en bierspeciaalzaak.


Terug naar het vorige menu