VARKENSROLLADE MET APPEL EN SAISON 1900


benodigdheden voor 4 personen;
een ongekruide varkensrollade van 750 gram
een takje verse rozemarijn
twee eetlepels zonnebloemolie
vier eetlepels roomboter
drie zoetzure appelen
1 dl kippen- of kalfsbouillon
3 dl Saison 1900
1 dl slagroom
een eetlepel fijngehakte verse bieslook
peper uit de molen en zout naar smaak

Een mengsel van twee eetlepels olie en twee eetlepels boter in een braadpan verhitten en hierin de varkensrollade om en om aanbraden. Hittebron verlagen en het takje rozemarijn, de helft van het bier en de bouillon erbij doen en in ruim een uur zacht stoven. De rollade af en toe omkeren en na de stooftijd uit de braadpan halen en warm houden. Ondertussen de appelen schillen, klokhuizen verwijderen, in niet te kleine blokjes snijden en in een koekenpan in twee eetlepels boter om en om bakken. Takje rozemarijn verwijderen, stoofvocht inkoken, de rest van het bier door het stoofvocht roeren en zo'n vijf minuten goed verwarmen. Tenslotte de slagroom door het stoofvocht roeren en op smaak brengen met peper en zout. De rollade in plakken snijden en samen met de saus verdelen over voorverwarmde borden. De plakken garneren met fijngehakte bieslook en de warme blokjes appel eromheen leggen. Serveer hierbij aardappelpuree en gestoofde groene kool of broccoli. Drink er een goed gekoeld glas Saison 1900 van brouwerij Lefebvre bij.

Smakelijk eten!


Bron: ABT-gazet nr. 78, juni 1999 - Auteur: Han Hidalgo.

Saison 1900 is een bier van Levebvre uit Quenast, Belgie. 5,2% vol.alc., 14 graden plato
Te koop bij de betere slijterij en bierspeciaalzaak.


Terug naar het vorige menu