VARKENSHAAS MET PRUIMEN EN STEENBRUGGE BUBBEL BRUIN



benodigdheden voor 4 personen;
500 gram varkensvlees
1 grote ui
75 gram (gewelde) ontpitte pruimen
2 tenen knoflook
2 theelepels geraspte sinaasappelschil
4 eetlepels zonnebloemolie
1 theelepel gekneusde korianderzaadjes
1 fles Steenbrugge Dubbel Bruin, 33 cl.
peper uit de molen en zout naar smaak

De olie verhitten in een wok en hierin de in plakjes gesneden varkenshaas om en om bakken. De fijngehakte ui en knoflook, de in dunne reepjes gesneden pruimen, de geraspte sinaasappelschil en de gekneusde korianderzaadjes erij doen. Even goed doorverhitten onder regelmatig omroeren. De helft van het flesje bier beetje bij beetje erbij doen en iets laten inkoken. Op smaak brengen met peper en zout. Serveer hierbij drooggekookte rijst of aardappelkroketjes en in boter gestoofde broccoli of groene kool. Drink er (uiteraard) een glas gekoelde (8 gr C) Steenbrugge Dubbel Bruin bij.

Smakelijk eten!


Bron: ABT-gazet nr. 73, januari 1999 - Auteur: Han Hidalgo

Steenbrugge Dubbel Bruin is een bier van brouwerij De Gouden Boom uit Brugge, Belgie.
Te koop bij de betere slijterij en bierspeciaalzaak.


Terug naar het vorige menu