KALFSZWEZERIK MET WITLOF EN WITKAP STIMULO



benodigdheden voor 4 personen;
800 gr. schoongemaakte kalfszwezerik
150 gr. boter
1 dl. kalfsfond
500 gr. bladspinazie
1 dl. Witkap Stimulo
1 dl. muskaatwijn
peper, zout, notenolie
4 stronken witlof

Bak de zwezerik kort in boter, pocheer (het water tegen het kookpunt aanhouden) ze daarna gedurende
20 minuten totdat ze helemaal gaar zijn. Ondertussen de gewassen bladspinazie een paar minuten
blancheren en warmhouden. De stronken witlof in kwarten snijden en in boter en olie laten stoven. De
kalfsfond met het bier en de wijn erbij doen en tot de helft laten inkoken. De pan van het vuur halen en
beetje bij beetje klontjes koude boter erdoor kloppen totdat een glanzende saus ontstaat. De zwezerik in
plakjes snijden en warmhouden, de spinazie verdelen over de voorverwarmde borden zodat er een bedje
ontstaat, de witlofstronken erbij leggen en de plakjes zwezerik op de spinazie leggen. Serveren met
bijvoorbeeld kastanjepuree en uiteraard Witkap Stimulo, bij voorkeur van een jaar oud.

Smakelijk eten!


Bron: ABT-gazet nr. 72, december 1998 - Auteur: onbekend

Witkap Stimulo is een bier van brouwerij Slaghmuylder uit Ninove, Belgie.
Te koop bij de betere slijterij en bierspeciaalzaak.


Terug naar het vorige menu