LAMSVLEES MET ROZIJNEN, GESTOOFD IN LIEFMANS GOUDENBAND


benodigdheden voor 4 personen;
750 gr. ontbeende lamsbout (bijvoorbeeld texels zuiglam)
een ui
2 eetlepels tomatenpuree
paar teentjes knoflook
takje tijm
75 gr. rozijnen
4-5 eetlepels zonnebloemolie
1 dl. runderbouillon
4 dl. Liefmans Goudenband
2 eetlepels gehakte bieslook
peper uit de molen, zout naar smaak

De rozijnen gedurende een paar uur laten weken in het bier. De ontbeende lamsbout in blokjes snijden en in een braadpan in de hete zonnebloemolie aanbraden, totdat de blokjes goudbruin van kleur zijn. Hittebron verlagen en de fijngehakte ui, de gekneusde teentjes knoflook, de tomatenpuree, de tijm de runderbouillon en de helft van het bier toevoegen. Alles goed door het vlees mengen en een uur zachtjes laten stoven. Een kwartier voor het einde de geweekte rozijnen n de rest van het bier toevoegen. Het vlees eruit halen en warm houden, het kookvocht nog wat laten inkoken, het takje tijm verwijderen. Het vlees terug in de saus doen en gezamelijk serveren op voorverwarmde borden. Garneren met de fijngehakte bieslook. Serveren met bijvoorbeeld (kastanje)puree, in boter gestoofde broccoli en/of witlof. Uiteraard een licht gekoeld glas Liefmans Goudenband erbij drinken.

Smakelijk eten!


Bron: ABT-gazet nr. 71, november 1998 - Auteur: Han Hidalgo.

Liefmans Goudenband is een zoetig bier van brouwerij Liefmans in Oudenaarde, Belgie. Het wordt echter gebrouwen bij Riva in Dentergem, het gisten en lageren gebeurt wel bij Liefmans.
Te koop bij de betere slijterij en bierspeciaalzaak.


Terug naar het vorige menu