STOOFPOT MET AVENTINUS DUBBEL TARWEBOK




benodigdheden voor 4 personen;
150 gr. gedroogde abrikozen
600 gr. runderpoelet
40 gr. tarwebloem
50 gr. boter
2 grote uien (gepeld & grof gehakt)
75 gr. ontbijtspek
2 plakjes ontbijtkoek, verkruimeld
1 1/4 dl. creme fraiche
3 dl. Aventinus Tarwebok
3 eetl. fijngehakte peterselie
1 theelepel cayennepeper
1 eetl. grove mosterd
zout

Week de abrikozen 8 uur in zoveel water dat ze onderstaan. Bestrooi het vlees met zout, cayennepeper en bloem. Werk alles goed door elkaar. Verhit de boter in een braadpan en braad hierin het vlees rondom mooi bruin. Roer er de gehakte uien en blokjes spek door en laat deze eveneens licht kleuren. Blus af met Aventinus Dubbelbok. Roer eventuele aanbaksels los. Voeg de koekkruim, mosterd en abrikozen toe. Breng het geheel aan de kook. Temper het vuur, doe de deksel op de pan en lat de ragout ongeveer 1 1/2 uur stoven.
Neem de pan van het vuur en roer de losgeklopte creme fraiche door de ragout. Doe deze over in een schaal en strooi er fijngehakte peterselie over. Serveer er aardappelpuree en rode kool of salade bij.
Smakelijk eten!


Bron: ABT-gazet nr. 70, oktober 1998 - Auteur: onbekend.

Aventinus Dubbele Tarwebok is een ongefilterd bovengistend bier van Brauerei Georg Schneider & Sohn uit Muenchen, Duitsland. Het is een zogezegd Weizenstarkbier
Te koop bij de betere slijterij en bierspeciaalzaak.


Terug naar het vorige menu