GEBAKKEN MOSSELEN MET SAFFRAAN EN DEUGNIET



benodigdheden voor 4 personen;
500 gram gekookte mosselen
twee eetlepels bloem
vier eetlepels zonnebloemolie
zes draadjes saffraan
een mespunt korianderpoeder
een ui
twee tenen knoflook uit de knijper
een flesje Deugniet van 0.3 l
vier eetlepels creme fraiche
een eetlepel fijngehakte bieslook
peper uit de molen en zout naar smaak

De mosselen bestuiven met wat bloem en om en om bakken in de zonnebloemolie. De fijngehakte ui, knoflook uit de knijper, draadjes saffraan en driekwart van de inhoud van het flesje erbij doen. Gedurende zes tot acht minuten goed verhitten en de creme fraiche en korianderpoeder door het stoofvocht roeren. De mosselen en de saus verdelen over voorverwarmde borden en gareren met fijngehakte bieslook. Peper en zout naar smaak toevoegen. Serveren met stokbrood of warme toast. Drink hierbij een goed gekoeld glas Deugniet.

Smakelijk eten!


Bron: ABT-gazet nr. 69, september 1998 - Auteur: Han Hidalgo

Deugniet is een etiketbier van brouwerij Du Bocq uit Purnode, Belgie. Het moederbier is Triple Moine, 8% vol.alc.
Te koop bij de betere slijterij en bierspeciaalzaak.


Terug naar het vorige menu