RAGOUT MET LA GAULOISE BRUNE


benodigdheden voor 4 personen;
600 gram everzwijnvlees
twee eetlepels bloem
een takje tijm
een laurierblaadje
1,5 dl wildbouillon
een ui
twee eetlepels bessengelei
vier eetlepels zonnebloemolie
twee theelepels gekneusde jeneverbessen
een flesje La Gauloise Brune
twee eetlepels aardappelmeel
een eetlepel fijngehakte peterselie
peper en zout naar smaak

Het vlees in blokjes snijden, bestuiven met wat bloem en in een braadpan aanbraden, totdat het vlees goudbruin van kleur is. Hittebron verlagen en de tijm, fijngehakte ui, laurierblaadje, jeneverbessen en wildbouillon erbij doen. Gedurende anderhalf uur zacht stoven. Daarna het vlees uit de braadpan halen, warm houden en het stoofvocht zeven. Stoofvocht inkoken, de helft van het bier of iets meer en de bessengelei door de saus roeren. Nog even goed verwarmen en eventueel binden met wat aardappelmeel. Vlees en saus verdelen over voorverwarmde borden, peper en zout naar smaak toevoegen en garneren met fijngehakte peterselie. Serveren met aardappelpuree, gestoofde groene kool en gestoofde peertjes. Drink hierbij een goed gekoeld glas La Gauloise Brune.

Smakelijk eten!


Bron: ABT-gazet nr. 65, mei 1998 - Auteur: Han Hidalgo

La Gauloise Brune is een bier van de Brasserie Du Bocq te Purnode, Belgie. 9% vol.alc.
Te koop bij de betere slijterij en bierspeciaalzaak.


Terug naar het vorige menu