PITTIG GEKRUIDE GEHAKTBALLETJES IN DE VERBODEN VRUCHT
benodigdheden voor 4 personen;
500 gram rundergehakt
1 flesje De Verboden Vrucht
4 beschuiten
1 ei
1 theelepel chilipoeder
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel korianderpoeder
1 eetlepel rode paprikapoeder
1 ui
2 eetlepel fijngehakte peterselie
2 tenen fijngehakte knoflook
2 eetlepels tomatenpuree
4 eetlepels zonnebloemolie
1 dl runderbouillon
peper en zout naar smaak
Het rundergehakt mengen met de beschuiten, het ei, chilipoeder, komijnpoeder,
korianderpoeder, paprikapoeder, fijngehakte ui, fijngehakte knoflook en de
fijngehakte peterselie. Alle ingrediënten goed mengen en vervolgens
gelijkmatige ronde balletjes vormen. De balletjes om en om bakken in de
zonnebloemolie, totdat deze goudbruin van kleur zijn. Hittebron verlagen,
tomatenpuree, bouillon en de helft van het bier erbij doen en dit geheel in
ruim dertig minuten stoven. Tien minuten voor het einde van de stooftijd de
rest van het bier toevoegen en de saus wat inkoken. Voor extra saus kan
eventueel nog meer bier worden gebruikt. Peper en zout naar smaak toevoegen.
De gehaktballetjes serveren met drooggekookte witte rijst of stokbrood en in
boter gestoofde dunne sperzieboontjes. Drink hierbij een goed gekoelde De
Verboden Vrucht.
Smakelijk eten!
Bron: ABT-gazet nr. 64, april 1998 - Auteur: Han Hidalgo
De Verboden Vrucht is een bier van de brouwerij De Kluis te Hoegaarden, Belgie. 9% vol.alc.
Te koop bij de betere slijterij en bierspeciaalzaak.
Terug naar het vorige menu