BRUINE BORSTJES MET BIER EN HONING

benodigdheden voor 4 personen;
8 borstjes van kip, kalkoen, eend of duif
1 flesje blond bier
3 eetlepels honing
3 dl room
4 takjes tijm
boter
150 g groenten (broccoli, bloemkool, spruitjes, enz.)
4 stronkjes witlof
12 mooie aardappelen
peper en zout naar smaak

Maak de groenten en witlof schoon. Snijd de witlof in de lengte in repen. Kook de groente beetgaar en de aardappelen in de schil net niet gaar. Snijd de aardappelen in blokjes. Wrijf de blanke borstjes in met peper en zout en bak ze in een beetje boter zodanig bruin dat ze nog wat rosé van binnen zijn. Uit de pan halen en warmhouden. Langzaam het flesje bier toevoegen, aanbaksel losroeren en even laten pruttelen. al roerend de honing toevoegen, daarna de room en takjes tijm. Zachtjes laten inkoken tot de gewenste dikte en op smaak maken met peper en zout. De aardappelblokjes snel even goudbruin aanzetten in boter. Ook de witlofreepjes goudbruin bakken in boter (roerbakken in een wok). Ze moeten knapperig blijven. De bruine borstjes schuin in plakjes snijden. Op voorverwarmde borden middenin wat saus scheppen, daarin de borstjes, erover nog een beetje saus en de groenten met de aardappelblokjes er omheen garneren. En erbij wordt natuurlijk hetzelfde bier gedronken dat in de saus is verwerkt.

Smakelijk eten!


Bron: ABT-gazet nr. 63, maart 1998 - Auteur: onbekend

Als blond bier kunt u bijvoorbeeld Grimbergen Blond of Leffe Blond gebruiken.
Te koop bij de betere slijterij en bierspeciaalzaak.


Terug naar het vorige menu