BIERRISOTTO MET LAMSHAASJES EN TOMATENSAUS
benodigdheden voor 4 personen;
200 g risottorijst
1 rode paprika
1 grote prei
1 ui
2 teentjes knoflook
3 dl geurige bouillon
2 eetlepel olijfolie
50 g versgeraspte Parmezaanse kaas
3 lamshaasjes per persoon
1 flesje Het Elfde Gebod
benodigdheden voor de saus;
1 blik tomatenblokjes
1 ui
1 teentje knoflook
cregrave;me fraîche
peper en zout naar smaak
olijfolie
1 flesje Het Elfde Gebod
Fruit de gesnipperde ui in de olijfolie. Voeg de rijst toe en laat deze even
meebakken. Voeg de fijngesneden prei en paprika toe, evenals de uitgeperste
knoflook. Het geheel ongeveer 2 minuten fruiten en afblussen met het flesje Het
Elfde Gebod en de bouillon. Laat alles ongeveer 25 minuten zachtjes koken zonder
deksel op de pan en onder regelmatig roeren. Eventueel wat zout toevoegen. Roer
er tot slot wat Parmezaanse kaas door. Ondertussen bereidt u de tomatensaus. De
ui en knoflook fruiten in wat olijfolie. Voeg de tomatenblokjes en ongeveer een
half flesje Het Elfde Gebod toe. Laat dit 10 minuten stoven en pureer en zeef het
daarna. Naar smaak peper, zout en crème fraîche toevoegen. Bak in
wat olijfolie de lamshaasjes heel snel om en om, net zoals biefstukjes gebakken
worden. Leg een bergje risotto op een bord, schep de saus eromheen en leg er de
lamshaasjes op.
Smakelijk eten!
Bron: ABT-gazet nr. 60, december 1997 - Auteur: Els v.d. Linden (bierproeflokaal In De Wildeman te Amsterdam)
Het Elfde Gebod is een bier van Arcense Bierbrouwerij te Arcen. - 7% Vol.alc.
Te koop bij de betere slijterij en bierspeciaalzaak.
Terug naar het vorige menu