KIP IN PITTIGE KOKOSSAUS


benodigdheden voor 4 personen;
4 kipfilets
1 klein blikje kokosmelk
1 flesje Leffe Blond
2 eetlepels hot sweet chilisaus
olijfolie
gedroogde kokos
peper en zout naar smaak

Snij de kipfilets in repen. Bestrooi de repen kipfilet met peper en zout en bak ze in 2 eetlepels olijfolie aan. Blus ze af met de kokosmelk. Voeg vervolgens een half flesje Leffe Blond toe en sweet chilisaus naar smaak. Laat de saus even flink inkoken totdat de kip gaar is (ongeveer 10 minuten). Breng het geheel op smaak met wat zout. De saus kan eventueel gebonden worden met wat allesbinder. Rooster de kokos en strooi deze over het kipgerecht. Heerlijk met basmatirijst.

Smakelijk eten!


Bron: ABT-gazet nr. 59, november 1997 - Auteur: Els v.d. Linden (bierproeflokaal In De Wildeman te Amsterdam)

Leffe Blond is een bier van St. Guibert te Mont-Saint Guibert - 7% Vol.alc.
Te koop bij de betere slijterij, bierspeciaalzaak en supermarkt.


Terug naar het vorige menu