LAMSBOUT MET BOKBIER


benodigdheden voor 4 personen;
1 lamsbout
bokbier
verse tuinkruiden (peterselie,
tijm, dragon, bieslook)
peper, laurier, foelie, oregano
ingekookte jus
tomaten of tomatenpuree
bloem
room

Strijk de lamsbout aan alle kanten in met de verse tuinkruiden. Leg de bout in een kom en voeg de specerijen toe. Giet het bokbier over de lamsbout heen. Zet hem, afgedekt, koel weg en draai hem geregeld. Laat de bout drie dagen staan. Haal hem uit de biermarinade, haal de kruiden eraf en laat hem goed uitlekken. Doe het vlees in een ovenschaal. Bak de lamsbout ongeveer 2 uur in de oven (zonder vet, tenzij het vlees gaat vastbakken). Giet er als het vlees bijna gaar is, een paar lepels marinade over. Laat het vlees weer bakken, keer het, en overgiet het weer met de marinade. Doe dit een aantal keer en haal dan de bout uit de schaal. Giet een deel van de marinade in de schaal en laat deze heet worden. Voeg dan water, ingedikte jus en tomatenpuree of ontvelde tomaten toe. Bind deze ingrediënten met bloem tot een saus. De saus kan worden afgemaakt met een beetje room.

Smakelijk eten!


Bron: ABT-gazet nr. 58, oktober 1997 - Auteur: onbekend


Terug naar het vorige menu