VIS IN TOMATEN-BIERSAUS


benodigdheden voor 4 personen;
1 pond kabeljauw of koolvis
olijfolie
2 uien
2 tenen knoflook
wat draadjes saffraan
1 pond vleestomaten
peper en zout naar smaak
crème fraîche
1 flesje Hertog Jan Tripel

Maak eerst de saus. Fruit de gesnipperde ui en knoflook aan in wat olijfolie. Voeg fijngesneden tomaat, saffraan en een half flesje Hertog Jan Tripel toe. Laat zachtjes gaar- en inkoken. Pureer de saus en wrijf het nog even door een zeef. Peper en zout de vis en laat het circa 15 minuten in de saus garen. Haal de vis eruit, houd ze warm. Maak de saus op smaak met peperen zout en crème fraîche. Eventueel nog wat binden met allesbinder. Heerlijk met basmatirijst.

Smakelijk eten!


Bron: ABT-gazet nr. 57, september 1997 - Auteur: Els van der Linden, Bierproeflokaal In De Wildeman, Amsterdam


Terug naar het vorige menu