BRUSSELS TAARTJE MET KRIEK LAMBIC


benodigdheden voor het deeg;
250 gram bloem
125 gram boter
125 gram suiker
1 eigeel
snuifje zout

benodigdheden voor de vulling;
1 flesje Kriek Lambic (bijv. Boon Kriek)
2 eieren
1 eetlepel fijne suiker
300 gram ontpitte kersen
1,5 eetlepel maizena
1 eetlepel poedersuiker

Meng de ingrediënten voor het deeg zeer kort in een keukenrobot en wikkel het in cellofaanpapier en laat 30 minuten rusten. Rol het deeg uit en maak er 8 kleine taartjes van (papieren vormpjes). Prik de bodem in en bak de taartjes 10 minuten voor in een oven van 180 graden Celsius. Breng de Kriek-Lambic met de eetlepel fijne suiker aan de kook en bind met lepel in bier opgeloste maizena. Klop de eieren met 50 gram suiker tot een witte massa en spatel ze onder het bierpapje. Bestrooi de taartbodems met de rest van de maizena en de poedersuiker. Verdeel de krieken erop en overgiet met de bierbereiding. Bak 20 minuten in een oven van 180 graden Celsius en laat afkoelen. Bestrooi met poedersuiker en versier met een kriekje.

Smakelijk eten!


Bron: ABT-gazet nr. 55, juli 1997 - Auteur: Felix Alen, VRT-kok


Terug naar het vorige menu