KARBONADES IN BIERE D'AUBEL


benodigdheden voor 4 personen;
4 schouderkarbonades
1 flesje bière d'Aubel
3 teentjes knoflook
2 venkelknollen
2 tomaten
1/2 citroen
1 eetlepel honing
thijm, peper, zout en boter

Marineer de karbonades een paar uur in Aubel (inhoud van 1 flesje), samen met een beetje peper en thijm. Snijd de venkel in ringen en bak deze aan in wat boter. Voeg de fijngesneden tomaat, knooflook (uit de knijper) en uitgeperste citroen toe. Even doorbakken, wat peper en zout toevoegen en verdelen over de bodem van de braadslee. Droog de karbonades goed af, bestrooien met peper en zout en bak ze aan in wat boter, blus ze af met de marinade. Leg de karbonades naast elkaar op de venkel. Roer 1 eetlepel honing door de marinade en verdeel dit over de braadslee. Laat het 45 minuten garen in een voorverwarmde oven op 200 graden Celsius. Na 25 minuten de karbonades keren. Vocht afgieten en eventueel binden. Heerlijk met nieuwe aardappelen en een bokaal "Aubel".

Smakelijk eten!


Bron: ABT-gazet nr. 54, juni 1997 - Auteur: Els van der Linden, Bierproeflokaal In De Wildeman, Amsterdam.

Bière d'Aubel is een bier van Brasserie d'Aubel in Aubel, Belgie. 6,79% vol.alc.
Te koop bij de betere slijterij en bierspeciaalzaak.


Terug naar het vorige menu