EEN HAANTJE MET LENTEKRIEBELS


benodigdheden voor 4 personen;
1 haantje
1 citroen
4 sjalotjes
2 koolrabi's
1 pond aardappelkrieltjes
150 gram peulen
1 flesje Lente- of meibok
zeezout, peper, allesbinder
olie, boter

Peper en zout het haantje. Snijd een citroen doormidden en stop deze in de buik. Bak het haantje aan in wat olie en boter. Snijd de sjalotjes doormidden en bak ook even aan. Blus alles af met 1 flesje Meibok. Laat met deksel op de pan 15 minuten sudderen. Voeg dan de ongeschilde krieltjes toe. Beetje zeezout erover. Na 30 minuten de in repen gesneden koolrabi en afgehaalde peulen erbij. Beetje zeezout en peper erover. Dit tezamen nog 15 minuten doorsudderen. Verwijder het haantje. Snijd deze in hapklare brokken en bind de groenten met allesbinder. Leg de aardappelen en groenten met saus op een schaal en daarboven op de stukken kip. Drink hierbij een heerlijk gekoelde bokaal Meibock.

Smakelijk eten!


Bron: ABT-gazet nr. 53, mei 1997 - Auteur: Els van der Linden, Bierproeflokaal In De Wildeman, Amsterdam.


Terug naar het vorige menu