KALFSPOULET FIJNGESNEDEN EN GESTOOFD IN LA CHOUFFE



benodigdheden voor 4 personen;
500 gram kalfspoulet
6 eetlepels fijngesneden ui
6 eetlepels fijngesneden prei
6 eetlepels fijngesneden wortel
2 tenen knoflook
1 theelepel tijm
1 theelepel rozemarijn
4 eetlepels room
4 eetlepels roomboter of zonnebloemolie
0,35 liter La Chouffe
peper en zout naar smaak

De Kalfspoulet in dunne plakjes snijden en zo snel mogelijk aan alle kanten aanbraden in de roomboter of zonnebloemolie. Hittebron verlagen, de fijngesneden ui, prei, wortel, knoflook, tijm en rozemarijn erbij doen, alsmede de helft van de La Chouffe. Het geheel gedurende 1 1/2 uur stoven, maar vijftien minuten voor het beëindigen van de stooftijd de rest van de La Chouffe erbij doen. De saus nog wat laten inkoken en binden met de room. Peper en zout naar smaak toevoegen. Serveren met aardappelpuree, gestoofde bleekselderij of broccoli. Drink hierbij een lekker gekoelde bokaal "La Chouffe".

Smakelijk eten!


Bron: ABT-gazet nr. 52, april 1997 - Auteur: Han Hidalgo.

La Chouffe is een bier van Brasserie d'Achouffe in Achouffe, Belgie. 8% vol.alc.
Te koop bij de betere slijterij en bierspeciaalzaak.


Terug naar het vorige menu