KAASFONDUE MET HAARLEMS JOPEN HOPPENBIER


benodigdheden voor 4 personen;
100 gram mosterdkaas
100 gram in bier gewassen Passendaeler of Corsendonck
100 gram Goudse kaas
2 dl. Haarlems Jopen Hoppenbier
1 teen knoflook

De drie verschillende kaassoorten raspen. Het Haarlems Jopenbier verwarmen tegen de kook aan. De geraspte kaas in het bier laten smelten. De uitgeperste knoflook toevoegen. Het geheel binden met zo weinig mogelijk aardappelmeel, welke is vermengd met Jopenbier. Op smaak brengen met peper en zout. Serveren met groene salade en stokbrood en een bokaal Jopenbier

Smakelijk eten!


Bron: ABT-gazet nr. 46, augustus 1996 - Auteur: Restaurant Les Quatres Mains, Grote Markt 14 in Haarlem.

Jopen Hoppenbier is een bier van huurbrouwerij Jopen in Haarlem, Nederland.
Te koop bij de betere slijterij en bierspeciaalzaak.


Terug naar het vorige menu