STOOFPOTJE VAN ROODBAARS, ZALM, MOSSELEN EN HOMMELBIER



benodigdheden voor 4 personen;
250 gram roodbaarsfilet
250 gram zalmfilet
175 gram gekookte mosselen
250 gram venkelknol
8 saffraandraadjes
2 eetlepels roomboter
2 eetlepels zonnebloemolie
1 dl. visbouillon
1,5 dl Hommelbier
1 dl slagroom
2 eetlepels fijngehakte bladselderij peper en zout naar smaak

De nerven verwijderen van de venkelknol en in dunne reepjes snijden. Een mengsel van boter en olie verhitten in een hoge koekenpan en hierin de vis om en om bakken. Hittebron verlagen en de reepjes venkelknol, saffraandraadjes, bier en bouillon erbij doen. Gedurende vijftien minuten stoven. Slagroom en fijngeknipte bladselderij erdoor roeren en op smaak brengen met peper en zout. Ten slotte de mosselen erbij doen. Vis en saus verdelen over voorverwarmde borden. Serveren met aardappelkroketjes, in boter gestoofde reepjes bleekselderij of broccoli, vergezeld van een goed gekoeld glas Poperings Hommelbier.

Smakelijk eten!


Bron: ABT-gazet nr. 105, september 2001 - Auteur: Han Hidalgo.

Poperings Hommelbier is een blond speciaal bier van brouwerij Van Eecke in Watou, Belgie. 7,5% vol.alc., 16 graden Plato
Te koop bij de betere slijterij en bierspeciaalzaak.


Terug naar het vorige menu