Bier brouwen

 Zwaar Water

Ingrediënten voor 20 liter:

  4000 gram    Pilsmout
   500 gram    Tarwemout
   100 gram    Kristalmout
    25 gram    Northern Brewer hopbloemen
    55 gram    Hallertau hopbloemen
    25 gram    Herzbrucker hopbloemen
    10 gram    Lindebloesem
    10 gram    Vlierbloesem
  3000 gram    Kristal- of rietsuiker

Maischschema

temperatuur       : 52°C  63°C  68°C  73°C  78°C  
tijd (in minuten) : 15    30    15    30    5

Maischwater: 16 liter
Spoelwater: 16 liter
Kooktijd: 90 minuten
Gist: 1 zakje Safbrew T-58 (gedroogde gist)
Begin SG: 1093
Eind SG: 1026

Recept verkregen van een mede thuisbrouwer, gedeeltelijk zelf aangepast.

Laatste aanpassing: zaterdag 18 april 2009